feb 2020-5
Wedstrijdgroep

Tweede rayonwedstrijd turnen Beverwijk

Het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 februari was voor alle turnsters van HBC Gymnastics de tweede peiling hoe de turnsters ervoor staan. Alle turnsters mochten weer op de 4 toestellen laten zien wat ze geleerd hadden en zich meten met de andere turnsters van gelijke leeftijd van 12 andere verenigingen uit rayon Kennemerland.

Op zaterdag begonnen we al heel goed met de jongste turnsters; pre instap en instap. Omdat dit voor Dorien nu de tweede wedstrijd was en zij precies wist wat ze waar moest doen, turnde zij een hele goede wedstrijd. Zowel bij de vloer, de balk en de sprong was zij de beste van alle pre instappers en kwam hierdoor op het podium voor een 1ste plaats. Ook Sara en Veerle bij de instappers turnden als beste op de brug. Veerle haalde zelfs bij vloer ook het hoogste cijfer en bij de balk en sprong werd zij 2de. In totaal ook een 1ste plaats op het podium.

Rose turnde een hele mooie sprong met een half in en half uit en kwam hiermee op het hoogste cijfer uit. Amber turnde in dezelfde wedstrijd een hele mooie vloeroefening en op de brug lukte de kip. Zij kwam hiermee op de 1 ste plaats te staan op het podium.

Iris, Lone en Fleur turnden bij de junioren; een jaartje ouder, een hogere moeilijkheidsgraad. Iris turnde een hele mooie balkoefening. Voor Fleur in de 4de divisie wordt van haar iets te veel gevraagd en komt zij niet aan alle toestellen aan alle eisen, maar wel een mooie stabiele wedstrijd geturnd.

Zondag weer een  nieuwe dag met nieuwe kansen. In de eerste wedstrijd Lieve, Livia en Merle. Zij hadden heel goed geoefend voor een goede vloer- en balkoefening en dat wierp zijn vruchten af. Lieve turnde heel netjes de salto van de brug af en Merle turnde een balkoefening, zonder grote wankelingen. Lieve mocht 5de plaats een medaille in ontvangst nemen.

Als laatste de senioren 4de divisie. Eva kreeg bij haar vloeroefening de serie met salto uitstap overslag niet voor elkaar, wat haar veel punten kostte. Bij Ires werd haar vloeroefening juist wel de uitwerking die ze hoopte en leverde een 11.55 op. Ook zij mocht op het podium voor een 3 de plaats medaille.

Voor de wedstrijd in februari en november bij elkaar opgeteld werd een rayonkampioen standaard uitgereikt. Deze waren voor Dorien en Veerle.

Door naar de finale zuid: Veerle, Sara, Olivia, Lieve, Amber.

Naar de regiokampioenschappen: Rose, Iris, Ires en Eva.