weekend-7
Wedstrijdgroep

Trainingsweekend wedstrijdgroep

Van 22 tot en met 24 maart zijn we met de wedstrijdgroep van HBC Gymnastics op trainingsweekend geweest. Het doel hiervan is om extra te trainen op moeilijkere onderdelen, teambuilding van de groep en op een ontspannende wijze elkaar op een andere manier leren kennen. De groep bestond uit 25 turnsters en 8 begeleiders.
Dit jaar was er gekozen voor een groepshuis in Egmond-Binnen. Op vrijdagmiddag werd de eetzaal door Jos en Bas omgevormd met 3 lange tafels en klaargemaakt voor een gourmet. Gelukkig kon Judith bij de buren nog 2 gourmetstellen lenen, want het bleek dat er toch niet genoeg meegenomen waren. Na een heerlijke maaltijd ging iedereen het bos in voor het Dierengeluidenspel. De begeleiders waren de verstopte dieren die de kinderen op volgorde moesten vinden. Als ze alle dieren gevonden hadden, moesten de groepen nog 1 woord puzzelen en diegene die als eerste het woord geraden had, had de eerste groepsopdracht gewonnen.
De volgende ochtend werden er 4 verschillende buitenspelen gedaan, met onder andere  frisbee en zwerkbal. Na de lunch werden alle kinderen verdeeld voor 6 binnen spelletjes, waaronder het babyfoto raden spel favoriet bleek. En na deze spelletjes mochten de kinderen eindelijk naar de turnhal in Alkmaar. Hier stonden alle toestellen al klaar en na een korte warming up mochten de turnsters gaan werken aan hun persoonlijke doelen. Bij ieder behaald doel konden ze een duimpjes sticker verdienen, waar het natuurlijk om gaat om zo veel mogelijk nieuwe elementen onder de knie te krijgen. Bij terugkomst in het huis was er door de vader van Marielle een heerlijke maaltijd gekookt; nasi met saté en saus, gebakken banaan, kroepoek en atjar. Daarna nog een eigen toetje met ijs en slagroom maken en versieren en klaar maken voor de Bonte Avond. Iedere groep had de opdracht om een act te maken en hier was dans, acrobatiek en show laten zien. Door middel van een quiz werden 12 vragen gesteld die betrekking hebben op turnen. Hierop wist Sam de meest goede antwoorden en zij mocht het spel: Toffe Turner mee naar huis nemen. Met zijn allen nog afgesloten bij een vuurkorf en heerlijk (grote) marshmallows boven het vuur. Voor diegene die nog energie hadden konden nog meedoen met 30 seconds, en de anderen gingen weer lekker slapen.
De laatste ochtend werd gevuld met Levend Cluedo; er was een turnster vermoord. De meiden moesten per groep uitzoeken wie er vermoord was, inclusief dader, motief, moordwapen, tijdstip en locatie. De spullen konden weer ingepakt worden en in de auto’s gedaan en voor de tweede keer naar de sporthal in Alkmaar voor nog een training. Nog even proberen of er nog een paar duimpjes bij verdiend konden worden. De meeste duimpjes waren verdiend door Amber, waardoor zij als eerste een herinnering mocht uitzoeken. Daarna kon iedereen nog iets leuks uitzoeken en werd er gekeken wie de groepswinnaar was. Dit was dit jaar Bubble Ciao. Alle 6 de meiden kregen hier een gouden medaille als aandenken voor. Na een vermoeiend weekend, maar zeer voldaan werd iedereen om 17.30 uur weer in Heemstede opgehaald. Met hiermee een grote dank voor de boodschappen en het eten aan Marielle en alle andere vrijwilligers die het weekend mogelijk gemaakt hebben: Marsha, Judith, Mirre, Marlies, Jos en Bas.