springdagen
JeugdNieuws

Springdagen in Sommelsdijk

Vrijdag 5 januari zijn we met een bus vanaf zwembad Sportplaza in Heemstede opgehaald om naar Sommelsdijk te gaan. In de bus reden 26 kinderen en 4 begeleiders die een dag zin hadden in sporten en vermaak. Om 9.15 uur vertrok de bus om tien voor elf aan te komen bij een groot sportcomplex.

Na aanmelding konden we ons omkleden om te gaan zwemmen. Het was niet een heel groot zwembad, maar daardoor wel goed te overzien. Hierna mochten we ons verdelen in 2 rijen om eten opgeschept te krijgen. Iedereen kreeg patat met wat drinken en je kon kiezen tussen een frikandel of kip-nuggets.

Hierna mochten we kijken naar een demonstratie, of hier aan meedoen als je in ieder geval een salto kon maken. Dat was voor velen van ons niet moeilijk, waardoor wij 9 springers hadden die mee mochten doen met de demonstratie.

Hierna was het tijd om te gaan bowlen. Met ongeveer 7 kinderen per baan kon er snel gerold worden. Na een korte instructie konden de kinderen klimmen en tokkelen, waar de begeleiders mochten zekeren. Hierna nog boogschieten en na wat eten en drinken konden we de sporthal in voor het springen. Er waren 9 toestelsituaties uitgezet, waar we ongeveer 12 minuten per situatie konden springen. Dit maakte de dag wel helemaal compleet.

Nog wat eten en drinken en de bus weer in om om 20.00 uur weer in Heemstede aan te komen. Een zeer geslaagde dag die zeker volgend jaar een vervolg krijgt.