regio 2018-1
NieuwsWedstrijdverslag

Regiokampioenschappen Wervershoof

Het weekend van 14 en 15 april stond voor HBC Gymnastics in het teken van de regiokampioenschappen turnen voor de D1 en D2 en de 4de en 5de divisie. Hier waren de hoogste geeindigde meisjes van Noord Holland voor uitgenodigd om in hun leeftijdscategorie te laten zien wie de besten zijn. Hiervandaan werd de helft van de beste meisjes per leeftijd en niveau doorgestuurd naar de districtskampioenschappen.

Voor HBC Gymnastics stonden zaterdag 14 april 5 meisjes ingedeeld. In de eerste wedstrijd Florin en Hannah. Voor Florin is het haar eerste wedstrijdjaar. Zij mist nog wat kracht voor brug en spanning voor de balk. Zij liet wel een mooie sprong zien wat een 13.40 opleverde. Voor Hannah waren de verwachtingen (te) hoog. Zij plaatste zich vanuit een 1ste plaats positie in de finale Zuid. Zij was de enige turnster van ons rayon op deze wedstrijd, maar aan de andere tegenstanders kon zij niet tippen. Ze turnde wel een hele mooie sprong, maar met een val van de balk kwam ze op een 15de plaats te staan; 1ste reserve voor de districtsfinale.

In de 2de wedstrijd kwam Amber. Zij begon netjes met haar vloeroefening op muziek met een arabier flikflak en maakte dit ook netjes af. Haar beste toestel was de brug, met een 13.70 de 3de plaats van alle pupillen. Helaas ging het bij haar ook mis bij de balk en viel ze na de radslag. Hierdoor kelderde ze in het klassement en stroomt ze niet door.

In de derde wedstrijd nog 2 turnsters; Sarah en Yilian. Sarah heeft een hele mooie overslag gesprongen over de kast en met mooie hoge zwaaien aan de brug turnde ze een goede wedstrijd. Helaas bij haar ook en val van de balk wat hier niet te compenseren valt. Alleen Yilian zorgde ervoor dat we op het districtskampioenschap op 2 juni mogen aantreden. Zij zorgde met name door een hele mooie vloeroefening ervoor dat zij als enige van de vereniging doorstroomt.

Op zondag 15 april waren de oudere meiden aan de beurt met keuzeoefenstof. Ook hier hadden we de hele dag weer turnsters op de werkvloer.

In de eerste wedstrijd Maia, Lucia en Fleur. Maia had bij de sprong moeite om de juiste aanloop te vinden en had daarom 1 extra aanloop nodig, wat haar 1 punt kostte. Verdere turnden zowel Maia als Lucia een nette wedstrijd, maar konden zij de concurrenten niet aan. Fleur was bij de balk de verkeerde kant op gedraaid, waardoor ze een balklengte moest opvullen.  Dit deed ze helaas met een herhaalde loopsprong en een radslag met val, waardoor haar zo goed begonnen oefening slecht afgemaakt werd. Met haar sprong van half in en half uit verdiende ze een 11.425, de derde score van iedereen.

In de tweede wedstrijd Marjolein. Vorige wedstrijden nog op de 1ste plaats, dus een podiumplek was een mogelijkheid. Bij de pegasus een hele mooie heel uit gesprongen wat een 11.50 opleverde. En bij de brug kreeg ze de 2de plaats, een 11.30 door een hele mooie oefening. Helaas had ze bij de balk een val na haar hoepeltje, waardoor ze de afsprong niet direct kon maken en dit opnieuw moest doen. Gelukkig lukte de tweede keer wel, maar een val was een feit. Gelukkig herpakte ze zich weer bij de vloer en kon zij met een 7de plaats tevreden zijn en is ze door naar de districtsfinale.

In de laatste wedstrijd nog Mirre en Christa. Mirre moest aangepaste oefeningen doen, door een blessure van een week eerder. Gelukkig kon ze wel de brug en balk turnen en met een aangepaste vloeroefening kreeg ze toch nog een 11.05. Christa had wat last van een te lage brug, maar met toestemming van de jury mocht ze haar voeten in trekken en kreeg ze een 10 op het scorebord. Bij de balk maakte ze nog een nare val na de radslag, maar een mooie overslag maakte haar wedstrijd compleet. Ook zij werd met een mooie 11 de plaats opgenoemd om door te stromen naar de districtswedstrijd van 26 mei in Amersfoort.