Regio 2019-D1-1
Wedstrijdgroep

Regiokampioenschappen D1 en D2

Op zaterdag 6 april vonden de regiokampioenschappen turnen in de verplichte oefenstof plaats. De meisjes die bij de beste 14 plaatsen van de finale Zuid geëindigd waren, mochten door naar de regiokampioenschappen in Amsterdam. Van HBC Gymnastics waren dat 3 turnsters: Lieve, Hannah en Rose.

Lieve en Hannah turnen bij de pupillen 1 in de D1. Zij begonnen super goed bij de vloer. Lieve heeft een iets lagere uitgangswaarde, waardoor haar cijfer iets lager uitkomt. Bij de salto vanaf de plankoline hadden beide een grote nahup, maar bij de brug ging het weer super goed met hoge zwaaien. Voor Hannah een 14,75 en voor Lieve een 14,25. Ook bij de balk stabiele oefeningen met een handstand en een radslag, wat voor Hannah zelfs een 14.20 opleverde, de hoogste score van allemaal. Hannah mocht een beker voor de derde plaats in ontvangst nemen en mag door naar de districtsfinale. Lieve viel helaas net buiten de beste 14 voor doorstroming.

In de laatste wedstrijd was Rose aan de beurt bij de jeugd 1 meisjes. Zij begon bij de sprong met een hele mooie half in, half uit. Omdat zij zo mooi indraait, kreeg zij het hoogste cijfer van alle turnsters; een 13.175 (ondanks een landing buiten de mat….) Hierna ging ze naar de brug, waar ze net niet hoog genoeg zwaaide. Bij de balk bleef ze er wel op staan, maar hier werden niet alle onderdelen geteld. Bij de vloer maakte ze de achterstand op wel weer iets kleiner, maar helaas behoorde zij na een hele mooie wedstrijd ook niet bij de doorstromers.