Regio 2019-div-1
Wedstrijdgroep

Regiokampioenschappen 4de en 5de divisie

Op zondag 7 april mochten de turnsters die bij de voorwedstrijden goed gepresteerd hadden door naar de regiokampioenschappen in Amsterdam. Hier kwamen alle turnsters van verenigingen tussen Hilversum en Texel bij elkaar om te strijden voor de volgende wedstrijd. Van HBC Gymnastics traden er 7 turnsters aan. In de eerste wedstrijd Lente en Suzie. Lente twijfelde op de vloer voor de arabier flikflak, maar besloot hem toch niet te doen. Suzie begon bij de vloer met een mooie arabier salto, maar haar beste toestel was de sprong; ze sprong een half in half uit, wat een 11,20 opleverde. Lente was het beste in de brug, met een 10.65. Helaas werden bij de balk niet alle onderdelen geteld, waardoor een 9,65 wat tegenviel. Maar alle punten opgeteld kwam ze met een 18de plaats net door voor de volgende wedstrijd.

In de tweede wedstrijd mochten 4 turnsters van HBC aantreden, maar wegens 1 afmelding stonden er maar 3 klaar om te turnen. Zoe en Maia zaten samen in de groep bij de 5de divisie. Door veel geluk met de jury aan de goede kant, kreeg Zoe bij de vloer een 9.90 (zonder alle elementen geturnd te hebben), waar Maia met een 9.25 zwaar benadeeld werd. Bij de brug maakt Zoe mooie zwaaien, maar hoekte niet genoeg in de achterzwaai, waardoor haar voeten erg hard tegen de ligger kwamen. Maar ook hier was het voordeel aan haar hand en werd ze niet al te zwaar bestraft. Bij de balk vielen zowel Maia als Zoe een keer van de balk af, maar Zoe kon dat hebben en kwam toch nog op een 15de plaats te staan, waardoor ze doorstroomt. Ook Fleur turnde in de tweede wedstrijd, maar dan bij de 4de divisie. Bij de junioren merk je hier echt wel een moeilijk strijdveld. Bij haar vloeroefening zijn maar weinig onderdelen en combinaties geteld, met een uitgangswaarde van 1.90 en een eindcijfer van 8.30. Ook bij de andere toestellen kon ze niet echt concurreren met de andere turnsters, dus helaas niet door.

In de derde wedstrijd de senioren Eva en Christa. Eva had nog last van haar blessure van het trainingsweekend, maar wilde heel graag deze wedstrijd turnen. Omdat haar schouder nog niet hersteld was, moest ze met pijn turnen. Dit belemmerde haar uitvoering, maar een stabiele vloeroefening gaf toch nog een 9.95. Bij de sprong lukte nog een half in, half uit, maar bij de brug was de blessure toch een nekslag; 1 eis kon niet geteld worden. Ze maakte haar wedstrijd wel af met een super goede oefening op balk, waarbij de losse rol, 1/1 pirouette en de radslag salto goed uitkwam. Helaas geen doorstroming, maar wel geturnd. Christa turnde op de vloer een mooie arabier flikflak schroefsalto; een element waar ze hard voor geoefend had. Bij de brug miste ze de hoge opzwaai, maar de balk was wel heel stabiel. Jammer van de val, maar als de rest maar strak is, kun je dat hebben. Een 10.65 als resultaat en een hele mooie beker voor de 4de plaats op het podium.

Lente, Zoe en Christa gaan door naar de districtsfinale op zaterdag 25 mei in Amsterdam.