pietenfeest 2
JeugdNieuws

Pietenfeest bezocht door 50 kinderen

Op woensdag 29 november was het een drukte van belang in de gymzaal van de Evenaar. De kinderen werden welkom geheten door de trainster Monique. Nadat de Pieten de zaal verkend hadden, werden er groepjes gemaakt en gestart met allerlei behendigheidsspelletjes. Zo mochten zij met een pepernoot op een lepel omhoog lopen en omlaag glijden op de glijbaan, zonder het pepernootje te verliezen.

Het volgende onderdeel was balk. Hier kreeg je een viltje en bekertje welke je aan het einde kon opstapelen tot een hoge toren. Op naar de  volgende: met een pittenzakje  “mijter gooien” . Ik weet niet wie meer bewoog; de kinderen die gooiden of Lars die de pittenzakjes steeds moest verzamelen.

Hierna met een knijper over en onder de touwtjes door. Ook stond er een grote trampoline, waar je heerlijk op kon springen. Was je moe? Dan kon je uitrusten bij het memorie, kleuren en het aantal pepernoten raden.

Tussendoor kregen de kinderen nog wat drinken en wat lekkers. Na alle 10 de onderdelen gedaan te hebben, kwamen de eerste ouders de zaal al weer binnen om de kinderen op te halen. Met zijn allen hebben we afgesloten met de Pietendans.

Iedereen ging tevreden naar  huis met een cadeautje en een zakje lekkers. Alle hulpen en pieten bedankt voor deze middag Pieten en hulpen hartelijk dank voor jullie bijdrage.