Meisjes van de D2 en de 5de divisie
WedstrijdgroepWedstrijdverslag

Mooi vervolg voor wedstrijdgroep op 2e wedstrijddag!

Na een succesvolle eerste dag volgde nog een perfecte tweede wedstrijddag. Op zondag 5 februari stonden de meisjes van de D2 en de 5de divisie op het rooster.

De eerste wedstrijd

In de eerste wedstrijd Emilie, Fleur en Maia en de senioren Mirre en Christa. Zij begonnen bij de brug, waar Emilie en Fleur eindigde met een mooie salto. Bij de balk ging het met Fleur 2 x mis, maar bij haar vloeroefening turnde zowel Maia als Fleur een arabier flik flak. Emilie kwam op het podium voor een 2de plaats en mocht de standaard voor rayonkampioen in ontvangst nemen en samen met Fleur mag ze door naar de finale. Bij Christa lukte de kip op de brug niet helemaal, wat bij Mirre juist een super oefening opleverde. Ook turnde Mirre voor het eerst een half uit over de pegasus, wat een extra hoge score gaf. Voor haar een 1 ste plaats en ook zij werd rayonkampioen.

De tweede wedstrijd

In de tweede wedstrijd Suzie en Lente. Helaas door ziekte een afmelding van Fee. Lente turnde een super balk oefening en bij allebei de meiden lukte het om erop te blijven staan. Suzie turnde verder strak en stabiel en mocht ook de 1ste plaats in ontvangst nemen. Voor Lente wachtte een medaille met een 4de plaats. Zowel Suzie als Lente zijn door en Suzie werd rayonkampioen.

De derde wedstrijd

In de derde wedstrijd alleen Zoe van HBC Gymnastics. Op de vloer turnde ze een hele mooie oefening met een salto voorover tot stand, wat de hoogste score opleverde. In totaal een 3de plaats en ook zij mag door nar de volgende wedstrijd.

De laatste wedstrijd

Ook de laatste wedstrijd van het weekend werd goed afgesloten. In baan 1 streden Sarah en Rose bij de pupillen 1. Zij begonnen goed bij de balk, daarna ging het super goed met Rose bij de vloer met een hele strakke oefening. Beide meiden zijn door naar de finale. Bij de junioren gingen 3 meiden; Laura, Marjolein en Eva de strijd met elkaar aan. Zij mochten ook op de balk beginnen en lieten de jury een oefening zien waar ze versteld van stonden! Voor Marjolein de hoogste score en Eva de 3de. Ook bij de vloer was de jury onder indruk van de mooi zelfgemaakte oefeningen op muziek. Bij de sprong turnde Eva netjes een half in half uit en Marjolein draaide zelfs nog wat verder met een 1/1 uit; met hierdoor een 11.95 op het scorebord! Deze wedstrijd ging Marjolein er met de eerste plaats vandoor en Eva kreeg de 2de plaats medaille omgehangen. Wel waren ze hierdoor allebei rayonkampioen en door naar de regiokampioen schappen op 9 april.

Een geweldige prestatie

Van de 20 turnsters die kunnen doorstromen zijn er 17 door naar de finale of regiokampioenschappen. En we hadden dit weekend zelfs 6 rayonkampioenen!

Fotoalbum