toestelkampioenschap 2
NieuwsWedstrijdverslag

Medailleregen bij HBC Gymnastics

Zaterdag 17 juni is HBC Gymnastics getroffen door een ware medailleregen. Op de toestel-kampioenschappen in Beverwijk sleepten de 23 deelnemende meiden maar liefst 26 medailles in de wacht.

Bij de toestelkampioenschappen mochten de meisjes 2 toestellen kiezen waar ze voor uit wilden komen bij de wedstrijd. Per deelneemsters was er dan ook 2 x kans op een medaille.

In de eerste wedstrijd begon het al heel erg goed. Met 6 meisjes van HBC Gymnastics werden er al 10 medailles gewonnen, waardoor ook alle meisjes met minimaal met 1 medaille naar huis konden gaan. Hiermee wil ik nog extra Lucia benoemen; zij is sinds kort aanwezig bij de wedstrijdgroep en nu op haar eerste wedstrijd al een 1ste prijs voor haar vloeroefening. Ook Maia is noemenswaardig met 2 x een 1ste plaats, terwijl haar vorige wedstrijden niet echt indruk maakte op de jury. En dan ook de pré-instappers, de jongsten van de groep, Merle en Hannah gingen ook beiden met 2 medailles naar huis.

In de tweede wedstrijd was de concurrentie wat moeilijker, waardoor alleen Anne met 2 medailles er vandoor ging.

In de derde wedstrijd weer 5 medailles voor 6 meiden. Ook Daniek turnde hier haar eerste wedstrijd en ging met een medaille voor vloer naar huis. Hier kreeg  Zoë  2 x de gouden medaille omgereikt.

In de laatste wedstrijd nog 8 meisjes en hier werden nog 9 medailles uitgereikt aan de meiden van HBC Gymnastics. Hierbij merkte Lauri dat het wedstrijdniveau nog niet behaald is en Marjolein met 2 x de 1ste plaats wel een niveau omhoog kan volgend seizoen.

Behaalde plaatsen:

Vloer: Lucia 1, Merle 1,  Rose 1, Zoë 1, Hannah 2, Emilie 3 en Daniek 3

Balk: Hannah 1,  Zoë 1, Marjolein 1 en  Emilie 2

Brug: Maia 1, Eva 1, Ires  1 , Anne 2, Fleur 3, Fee 3, Lente 3 en  Amber 4

Sprong: Maia 1, Christa 1, Suzie 1, Marjolein 1, Anne 2, Merle 3 en Eva 3

toestelkampioenschap-1