district 2017
NieuwsWedstrijdverslag

Marjolein, Eva en Laura op de districtsfinale

Drie junioren van de wedstrijdgroep mochten HBC Gymnastics vertegenwoordigen op de districtskampioenschappen in Amsterdam. De hoogst haalbare wedstrijd in hun niveau werd zaterdag 20 mei gestreden in een deelnemersveld van 35 turnsters.

De meiden begonnen op de brug. Met het inturnen ging het goed, alleen tijdens de wedstrijd voor de jury raakte zowel Eva als Laura de lage ligger met het zwaaien aan de hoge ligger door niet voldoende in te hoeken. Voor Marjolein lukte de hoge zwaaien wel voortreffelijk en ze kreeg hier een 12.10 voor. Hierna werd de balk geturnd. Marjolein zette net niet genoeg af voor haar opsprong, waardoor ze hem nog een keer moest doen. Verder maakte ze hem wel heel goed af, maar een kleine wankeling tussen haar hoepeltje salto als afsprong. Laura viel van de balk na haar hoepeltje omdat haar hand weggleed en Eva ging na de radslag voortijdig van de balk. Niet het beste onderdeel van alle drie, maar op naar de vloer. Omdat Eva al last van haar knieën had, kon ze zich niet helemaal geven; ze maakte wel een mooie oefening, met een hele hoge salto na de flikflak, maar dit koste pijn en moeite. Laura wist even niet meer welke kant ze op moest gaan, maar ook zij behaalde alle elementen. Marjolein had hier geen moeite mee en danste en turnde een prima oefening, met de 3de hoogste score; 12,25. Hierna nog de sprong. Laura sprong een overslag, die erg gehoekt was. Haar tweede sprong was minder gehoekt.  Met de pijn in de benen van Eva nog  een half in half uit gesprongen; wat een derde plaats voor sprong opleverde. Marjolein sprong een half in heel uit; iets lager afgeduwd van de pegasus en daardoor een iets lagere score, maar toch de 4de plaats.

Totaal over alle toestellen kwam Laura op plaats 28, Eva op plaats 15 en Marjolein mocht op het podium voor een 2de plek! Een hele mooie prestatie van deze meiden!

district 2017-1
district 2017-2
podium district 2017