Ouder en kind 1

Ouder en kindgym

Na een warming-up worden de toestellen neergezet en kunnende peuters alle basisvaardigheden (diepspringen, duikelen, balanceren, gooien en vangen, zwaaien) leren. De peuter neemt samen met de volwassene (ouder, grootouder, oppas, verzorger) deel aan de les. De lessen starten twee keer per jaar in september en januari, omdat gedurende het seizoen peuters de leeftijd van 4 jaar kunnen bereiken.

Nijntje beweegdiploma

Nijntje Beweegdiploma

Tijdens de lessen ouder en kindgym kan het Nijntje beweeg diploma behaald worden.

Het Nijntje Beweegdiploma programma is ontwikkeld door bewegingswetenschappers en ervaren docenten met kennis van de motorische en sociale ontwikkeling van jonge kinderen. Alleen (sport)clubs en beweegaanbieders met trainers/leiding die de speciale opleiding Beweegdiploma hebben gevolgd en het certificaat Beweegdiploma hebben ontvangen, worden door de KNGU erkent als aanbieder van het Nijntje Beweegdiploma programma en ontvangen een keurmerk.

Kleutergym

Kleutergym

Als vervolg op de ouder en kindgym kunnen de kinderen doorstromen naar het zelfstandige lesuur. Hier kunnen de kleuters op een speelse manier kennis maken met de turntoestellen. Ook komen er uiteraard spelvormen aan bod.

Recreatie turnen

Turnen

Vind jij het leuk om kunstjes te leren op de brug, balk en lange mat? Dan ben je bij HBC Gymnastics aan het juiste adres om de beginselen van het turnen te leren. Ook de spelvormen worden niet vergeten.
Lijkt het je leuk? Je mag altijd een gratis proefles mee doen.

Extra turnen

Extra turnen

Wil jij meer dan 1 keer in de week turnen. Dan is er gelegenheid op dinsdag in de Evenaar. Informatie via de leiding op je eigen les.

Wedstrijdturnen

Wedstrijdturnen

Droom jij er ook van om net als  Eythora Thorsdottir, Lieke of Sanne Wevers naar de Olympische spelen te gaan? Voor meisjes met turntalent heeft HBC Gymnastics een aparte trainingsgroep. Zij trainen 3 tot 6 uur per week in de gymzaal van basisischool de Evenaar en nemendeel aan wedstrijden in het rayon Kennemerland. Deelname aan de wedstrijdgroep is alleen mogelijk na selectie via de recreatielessen.