voorwedstrijd-8
WedstrijdgroepWedstrijdverslag

Hannah en Marjolein allebei op de 1ste plaats

In het weekend van 25 en 26 november traden alle turnsters van de wedstrijdgroep van HBC Gymnastics aan in Beverwijk voor hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Binnen de groep zijn een aantal meisjes die hun eerste officiële uitwedstrijd turnen, omdat ze nieuw zijn in de groep. Dit geldt voor Lieve, Florin, Lucia en Lauri. Bij de instappers turnde Lieve en Florin; hier turnden 25 deelnemers. Van al deze turnsters had Florin de hoogste score op de sprong, terwijl Lieve bij de brug een 3de plaats behaalde. Van alle turnsters kwam Lieve op de 9de plaats te staan. Lauri turnt bij de senioren tegen allemaal meisjes die al jaren in een wedstrijdgroep zitten. Om dan de 4de plaats te behalen is zeer knap werk.

Dan hebben we binnen de wedstrijdgroep ook nog een paar meisjes die moesten, of wilden promoveren. Dit geldt voor Rose, Suzie, Fleur, Marjolein en Eva. Zij zijn allemaal een leeftijdsgroep en een niveau omhoog gegaan, dus 2 moeilijkheidsgraden erbij. Hierbij zijn noemenswaardig een 7de plek voor Fleur van de 14 deelnemers, en een 8ste plaats voor Rose van de 14 deelnemers. Marjolein liet zien dat 1 niveau omhoog promoveren niet moeilijk hoeft te zijn. Zij was ook bij de junioren in de 4de divisie niet te verslaan. Zowel bij brug en bij de sprong kreeg zij het hoogste cijfer. Bij de vloer moeten we nog wat werken aan de uitgangswaarde, maar van alle turnsters mocht zij op het podium voor de 1ste prijs.

Christa turnde op de balk zeer stabiel, over de 4 toestellen kreeg zij een medaille voor de 4de plaats. Ook Maia mocht een 4de prijs in ontvangst nemen; zij turnde op alle toestellen heel stabiel.  Yilian liet ook een hele mooie brug oefening zien en een balk oefening met weinig wiebels, dit leverde haar een 2de prijs op. Van de jongste turnsters in het hoogste niveau traden Merle en Hannah op. Op 3 van de 4 toestellen turnde Hannah de hoogste score, dit leverde voor haar dan ook de hoogste plaats op het podium op: de 1ste plaats!

Alle meiden hebben het super goed gedaan. Veel meisjes zijn in de middenmoot terecht gekomen. We weten waar we nog aan kunnen werken voor de wedstrijden van 13 en 14 januari.

Fotoalbum