finale zuid 2020
Wedstrijdgroep

Finale Zuid 8 maart

Zondag 8 maart vond de finale Zuid plaats voor de turnsters die vanuit de rayonwedstrijden doorgestroomd waren. Voor HBC Gymnastics waren 6 turnsters geplaatst, helaas konden er maar 4 deze wedstrijd daadwerkelijk turnen. 2 weken voor de wedstrijden heeft Sara 2 botjes in haar voet gebroken en Merle was herstellende van een blinde darm ontsteking. Grote pech voor deze meiden.

Vandaar dat Veerle het in de eerste wedstrijd alleen moest doen. Bij de balk viel ze er helaas af met de koprol, maar bij de vloer liet ze de hoogst haalbare oefening zien. Ze eindigde op een 15de plaats, wat betekend dat ze 1ste reserve is voor de regiokampioenschappen.

In de tweede wedstrijd kwam Olivia; zij turnt voor het eerste jaar bij de wedstrijdgroep, dus al heel knap dat zij bij deze finale mocht turnen. Ook zij viel helaas van de balk, maar dan bij de handstand. Haar overslag over de kast en haar salto waren daarentegen wel weer heel mooi. Helaas niet genoeg punten voor de regiokampioenschappen.

In de derde wedstrijd turnde Lieve haar wedstrijd. Zij heeft al iets meer ervaring en had ook vorig jaar deze wedstrijd al mogen turnen. Zij begon met een mooie vloeroefening, die nog uitgebreid moet worden met een hogere uitgangswaarde om een hogere score te kunnen krijgen. Haar brugoefening ging wel heel goed, met een mooie salto als afsluiter kreeg zij een 13,95 als score. Na een foutloze balkoefening werd zij wel opgenoemd als doorstromer naar de regiokampioenschappen.

In de laatste wedstrijd bij de jeugd 1 kwam Amber. Haar brugoefening lukte niet met inturnen, waardoor hij iets aangepast werd voor de wedstrijd. Ook bij de andere toestellen kwam zij niet aan hoge uitgangswaardes, waardoor het strijdveld voor haar te hoog ligt.

Deze wedstrijd was aan HBC Gymnastics toebedeeld voor de organisatie. Veel ouders en turnsters hebben geholpen om deze wedstrijd mogelijk te maken, waarvoor hartelijk dank!