Corona p086qbqx
Nieuws

Beperkte verruiming sporten

Aan alle leden van HBC Gymnastics en aan de ouders van onze jeugdleden

Beste leden en ouders,
Afgelopen dinsdag 21 april heeft het kabinet de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus versoepeld. Wat heeft dat voor een  gevolgen voor onze leden?

Jeugd tot 12 jaar
Deze groep mag met ingang van 29 april weer buiten sporten.  Als bestuur hebben we direct de bereidheid van de leiding gepolst. Over de uitkomst wordt u zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Jeugd 12 jaar en ouder
Deze groep mag ook met ingang van 29 april weer buiten sporten.  Alleen… deze groep dient zich wel te houden aan de anderhalve meter afstand
Volwassenen.
Helaas.. voor deze verandert er niets. Zij moeten zo veel mogelijk binnen blijven en mogen niet in groepsverband sporten. Gelukkig Heeft iedereen een bal gehad en is een vervolg in de maak.

Mogelijk uitstel ALV mei of digitale invulling
Tenslotte nog een mededeling over onze Algemene Ledenvergadering. Deze stond gepland op vrijdag 15 mei aanstaande. Indien het kabinet bepaalt dat er medio mei weer grotere bijeenkomsten mogen plaatsvinden gaat de ALV gewoon door. U wordt dan uitgenodigd op de gebruikelijke wijze. Indien echter de maatregelen ook in mei van kracht blijven zullen wij ofwel de ALV uitstellen, of u over de belangrijkste agendapunten digitaal benaderen. Uw stem kan worden gehoord!

Online turnlessen
Ook is er vanaf deze week een mogelijkheid  om online ”turnlessen” te ontvangen. Met deze  wekelijkse video’s kunnen kinderen ook vanuit huis turnen. Wilt u linkjes naar deze video’s ontvangen of wilt u meer informatie? Dan kunt u mailen naar : evadijkstra@live.nl

Regels omtrent sporten mogelijk maken tijdens de corona periode
De lessen vinden uitsluitend buiten plaats.
Als kinderen gebracht en gehaald worden, mogen de ouders niet blijven hangen. De kinderen de auto uit, of zelf op de fiets of lopend laten komen naar de afspreekplaats.
We mogen niet naar binnen. We maken dan ook geen gebruik van het toilet.
Kom in sportkleding, de kleedkamers blijven gesloten.
Voor kinderen tot en met 12 jaar is er geen lichamelijke afstandsbeperking met elkaar.
Voor kinderen van 13 tot en met 18 jaar geldt ook tijdens de training een 1,5 meter afstand.
Deze afstand geldt ook voor de juf tegenover de kinderen; we kunnen dus niet vangen of knuffelen!
Als een kind verkouden is, koorts heeft of moet hoesten moet het thuis blijven. Ook als er een thuiswonend gezinslid ziek is.
Als de leiding ziek is, of klachten heeft, gaat de les niet door.
Als blijkt dat er niet aan bovenstaande regels voldaan wordt, volgt verwijdering van deelnemers of sluiting van de les.

Het bestuur wenst u veel goeds toe: uithoudingsvermogen, creativiteit en vooral ook dat we elkaar steunen en helpen waar nodig. Daar ligt ook de ziel van HBC Gymnastics….
We houden alle richtlijnen in de gaten en zullen ons aanpassen aan de nieuwste ontwikkelingen.