nov2018-2
NieuwsWedstrijdgroepWedstrijdverslag

7 Medailles tijdens eerste wedstrijdweekend voor HBC Gymnastics

In het weekend van 24 en 25 november vonden de eerste voorwedstrijden plaats in sporthal de Walvis te Beverwijk voor alle 20 meisjes van de wedstrijdgroep van HBC Gymnastics. Op zaterdag mocht Lente het spits afbijten en turnde een goede wedstrijd met een hele mooi overslag over de Pegasus en eindigde op een 8e plaats. In de wedstrijd van de dag waren Maia en Zoe aan de beurt. Zoe viel helaas van de brug, maar turnde een prima wedstrijd. Maia krijgt op een wedstrijd altijd extra vleugels en turnde zo goed dat ze op een vijfde plek eindigde en een medaille in ontvangst mocht nemen.
De derde wedstrijd was voor Kathleen, Ires en Fleur. Kathleen turnde een aantal nieuwe moeilijke elementen in haar oefeningen die soms niet helemaal lukte, maar desondanks liet ze hele mooi oefeningen zien. Ires is in aanloop naar de wedstrijden lang ziek geweest en mist daardoor nog wat routine en kracht, maar schitterde op vloer met een oefening die ze zelf gemaakt heeft. Fleur had de hele week ziek in bed gelegen, maar kwam het toch even proberen. Wat heel goed uitpakte en ook zij mocht een medaille in ontvangst nemen voor de vijfde plaats.
De laatste wedstrijd van de zaterdag mocht Eva turnen. Vorig jaar heeft ze lang te kampen gehad met een knie blessure waardoor het wedstrijdseizoen in het water viel. Eva deed zichzelf dan ook verbazen door op een derde plaats te eindigen tussen de geroutineerde senioren in de 4e divisie..

Na een lange dag was het zondag al weer vroeg dag en was het de beurt aan de jongste meisjes van de vereniging om hun kunsten te vertonen. Merle, Hannah en Lieve waren aan de beurt. Merle was op de vloer even de weg kwijt, maar viel niet van de balk met de radslag.  Hannah turnde een knappe stabiele wedstrijd zoals ze kan en werd weer knap eerste. Lieve was de verassing van de dag. Alles viel op zijn plekje en zo mocht Lieve onverwacht een medaille ontvangen voor de vierde plaats.
Vervolgens was het de beurt aan Veerle, Christa en Amber. Voor Veerle was het haar eerste wedstrijd, wat natuurlijk heel spannend is. Zij liet hele mooie oefeningen zien, maar viel net buiten het podium. Amber turnde erg sterk op sprong en brug waardoor ze op een 8e plaats eindigde. Christa heeft inmiddels zoveel wedstrijd ervaring dat ze tijdens het turnen de oefening kan wijzigen, wat ze dus ook deed op vloer. Met vier goede oefening mocht ze een medaille ontvangen voor de 2e plaats.
Tijdens de laatste wedstrijd van het weekend komen Rose, Sarah, Yilian, Daniek en Chloe in dezelfde categorie uit. Alle meisjes hebben zeer mooie oefeningen laten zien, waarbij de oefening op balk toch wel het moeilijkste was. Helaas liep Chloe een blessure op waardoor ze niet verder kon.
Yilian heeft een hele goede wedstrijd geturnd en eindigde ruim op de eerste plaats!
Suzie en Vera turnen voor het eerst de keuzeoefenstof, waarbij je zelf de oefening mag samen stellen uit de eisen die er gesteld worden. Het valt nog niet altijd mee om aan alle eisen te voldoen, maar ze hebben hele knappe oefeningen laten.

Kortom alle meisjes hebben prima wedstrijden geturnd en hebben allemaal kans om zich na de volgende voorwedstrijd in Februari te plaatsen voor de regiokampioenschappen of de finale zuid.