finale zuid 2
NieuwsWedstrijdgroepWedstrijdverslag

5de plaats voor Emilie bij finale zuid

Op zondag 12 maart vonden de eerste doorstroomwedstrijden van de D1 en D2 in Beverwijk plaats. Hier waren de beste meisjes vanuit het rayon voor geselecteerd, om tegen de meisjes van andere rayons te turnen. In de eerste wedstrijd de instappers, waar voor HBC Amber uit kwam. Bij haar vloeroefening mist ze nog een paar moeilijke elementen, waardoor haar uitgangswaarde niet hoog genoeg is. Maar met een verder nette oefening toch een 12.15 op het scorebord. Met een mooie handstand platval, salto vanaf de plankoline en een super strakke balkoefening wist zij zich te plaatsen voor de volgende wedstrijd.

In de tweede wedstrijd traden Rose, Sarah en Yilian aan. Yilian begon ijzersterk met een mooie salto vanaf de plankoline en mooie zwaaien op de brug. Ook bij de balk bleef ze er netjes op. Alleen liet zij punten liggen in haar vloeroefening door een val tijdens haar bruggetje, waardoor doorstroming niet meer mogelijk was. Rose en Sarah turnde een goede wedstrijd, maar lieten bij de balk punten liggen door een val. Mede hierdoor en het sterkere tegenstandersveld, redde ze het beide niet om door te stromen.

In de derde wedstrijd Anne, Vera, Lente en Suzie. Vera zat niet lekker in de wedstrijd en eigenlijk ging er bij alle toestellen wel iets niet helemaal goed. Anne turnde daarentegen een hele goede wedstrijd, met zelfs de 1 na hoogste score op brug. Zij heeft de 8ste plek bereikt en mag dus door naar de regiokampioenschappen. Suzie turnde een hele mooie wedstrijd met de hoogste score op balk en plaats 3 met een overslag over de kast. Helaas vergat ze bij de vloer de stutrol achterover, wat haar 2 punten kostte! Helaas hierdoor geen doorstroming. Bij Lente scoorde haar brugoefening heel hoog; een 13.05, bij de andere toestellen ging het goed, alleen een val van de balk kostte haar de doorstromingsplaats.

In de laatste wedstrijd nog de jeugd 1 meisjes. Kathleen turnde een stabiele wedstrijd, met een hele mooie radslag op de balk en arabier dubbel flikflak op vloer, maar helaas voor haar waren haar concurrenten net een stapje beter en eindigt voor haar hier de vervolgwedstrijden. Op baan 2 turnden Fleur en Emilie. Fleur liet zich na de overslag over de kast vallen, wat 1 punt kost, maar door een hele mooie vloeroefening met arabier flik flak maakte ze dat weer goed en mag ze door naar de regiokampioenschappen. Emilie turnde een super wedstrijd met een hele strakke balkoefening en een vloeroefening meet een mooie arabier flik flak en overslag. Zij mocht een medaille ophalen met een 5de plaats erop en gaat naar Amsterdam voor de regiofinale.

Deze wedstrijd moesten we als HBC Gymnastics ook organiseren. Vele handen hebben ons geholpen, waarvoor veel dank!

finale zuid 1
finale zuid 3