toestel-5
Nieuws

23 medailles bij de Toestelkampioenschappen turnen

De gehele wedstrijdgroep van HBC Gymnastics, aangevuld met jong talenten,  turnden mee met de toestelkampioenschappen op zondag 12 mei. In totaal streden 30 turnsters om de medailles. Iedere turnster mocht 2 toestellen kiezen waar zij hun oefening op of aan wilden laten zien. Gedurende het afgelopen seizoen kon bekeken worden waar zij het meest in uitblinken en welke toestellen zij vandaag niet wilden doen. Zo kreeg iedereen tegenstanders van turnsters in dezelfde leeftijdsklasse en in hetzelfde niveau. Per toestel werden dan de prijzen uitgereikt. Voor HBC Gymnastics was dit een erg geslaagde dag met maar liefst 23 medailles.

Noemenswaardig de turnsters die twee keer op het podium mochten plaatsnemen:

Yilian kreeg 2 x een 1ste prijs, Sara een 1ste en 4de plek, Fee een 3de en 4de plaats, Lente een 1ste en 3de plaats, Hannah twee keer de 2de plaats en Lieve een 1ste en 2de plaats.

De gehele medailleverdeling:

Voor de sprong kwamen op de 1ste plaats: Amber, Daniek, Philippa, Dorien en Ires. Op de 2de plaats: Lone, Suzie en Hannah. En de 4de plaats voor Sara.

Voor de brug op de 1ste plaats: Yilian, Sara en Christa. Een 2de plaats voor Lieve en een 3de plaats voor Lente en Fee en de 4de voor Sarah.

Voor de balk op de 1ste plaats: Lente, Vera en Lieve. Een 2de plaats voor Hannah.

En op de vloer een 1ste plaats voor: Yilian, een 2de plaats voor Eva en 4de plaats voor Fee.

Met tot slot nog een bedankje voor alle ouders en turnsters die deze wedstrijd hebben geholpen tijdens de organisatie.