hannamarjolein
WedstrijdgroepWedstrijdverslag

11 Medailles en 2 rayonkampioenen!

Zaterdag en zondag waren weer spannende dagen voor onze turnsters. Alle meisjes kwamen weer in actie voor de tweede wedstrijd van het seizoen. Afhankelijk van de hoogste plaats van deze 2 wedstrijden konden de meisjes doorstromen naar de vervolgwedstrijden. Ieder had hierin zijn eigen doel: nieuwe elementen laten zien, of nu wel voor een medaille gaan, zorgen voor doorstroming, of zelfs zorgen dat je 2 x de beste bent en rayonkampioen worden. Dat is 2 meiden gelukt! Hannah was de eerste wedstrijd 1ste en ook zondag turnde zij een super wedstrijd. Wel viel ze 1 x van de balk af, maar dit resulteerde wel in de hoogste score over de vier toestellen, waardoor onze eerste rayonkampioen gehuldigd werd.
Ook voor Marjolein waren de mogelijkheden binnen bereik. Bij zowel de balk en sprong kreeg zij de hoogste score en kwam zij ook op de eerste plaats op het podium en werd zij als rayonkampioen beloond.

Buiten deze 2 turnsters zijn er nog 9 deelneemsters van HBC Gymnastics in de prijzen gevallen: Fleur, Yilian en Christa met een 4de plaats, Sarah, Maia en Lauri met een 3de plaats en Florin, Amber en Mirre met een 2de plaats. Deze meisjes stromen in ieder geval hierdoor ook allemaal door naar de volgende wedstrijd.

Voor de jongste meisjes is dit de finale zuid op 24 maart en voor de meisjes met keuze oefenstof op zondag 15 april.

Buiten de meisjes die een medaille gehaald hebben stromen er nog meer meisjes door naar de finale zuid. Dit zijn: Vera, Rose en Lente. Naar de regiokampioenschappen op 15 april gaat ook Lucia door. Dan hebben we nog 2 turnsters die als 1ste reserve staan: Kathleen en Suzie, voor hen is er kans op doorstroming bij afmelding of blessure van een turnster. Lieve stond als 1ste reserve voor de troostfinale op 27 mei; hier is al een afmelding voor binnengekomen, dus zij mag naar deze wedstrijd.

Fotoalbum